INDEP publikon Analizën e Zbatimit të Ligjit Nr. 05/L-085 për Energjinë Elektrike

385 0
Institutit për Politika Zhvillimore ka hartuar analizën mbi nivelin e zbatimit të Ligjit Nr. 05/L-085 për Energjinë Elektrike. Analiza gjeti se ligji deri më tani ka gjetur vetëm zbatim të pjesshëm. Procesi i liberalizimit të tregut që përbën thelbin e këtij ligji ka ngecur dhe një numër të drejtash të konsumatorëve ende nuk janë zbatuar. Analiza e INDEP erdhi me kërkesë të Komisionit parlamentar për Zhvillim Ekonomik, Infrastrukturë, Tregti, Industri dhe Zhvillim Rajonal si pjesë e monitorimit të zbatimit të Ligjit nga ana e Kuvendit.
Tekstin e plotë të analizës mund ta gjeni KËTU.

Related Post

Rregullimi ligjor i Agjencive të Pavarura

30 Maj, 2018 0
Autori: Jeton Oruçi Programi: Qeverisja Demokratike Data: 30 Maj 2018 Mbështetur nga: Agjencia Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim (SDC) dhe Ministria e Punëve…