INDEP Publikon edicionin e 5të të Buletinit me temë tërheqjen e 10 përqindëshit nga Fondi i Kursimeve Pensionale të Kosovës

Instituti për Politika Zhvillimore (INDEP) në botimin e tij periodik të Buletineve të Rimëkëmbjes, shpalosë më të rejat rreth Pakos së Rimëkëmbjes Ekonomike. Këto Buletine kanë për qëllim që përmes informacioneve, me nje gjuhë dhe terma sa më të thjeshtë të i shpalosë para publikut të gjerë elementet kryesore të Ligjit të Rimëkëmbjes dhe Pakos […]

INDEP publikon punimin për raportimin dhe vizualizimin e OZHQ-ve

Raportimi dhe vizualizimi i Objektivëve të Zhvillimit të Qëndrueshëm (OZHQ-të) përbën hapin e fundit dhe po aq të rëndësishëm në ciklin e monitorimit të përmbushjes së indikatorëve dhe sigurimit të mirëqenies ekonomike, sociale dhe mjedisore. Zbatimi i OZHQ-ve është përgjegjësi e institucioneve në të gjitha nivelet, qoftë ato qendrore dhe lokale. Por këto të fundit […]

INDEP publikon numrin e katërt të Buletinit të Rimëkëmbjes me temë “Rimëkëmbja dhe Fondi Kosovar për Garanci Kreditore”

Ky edicioni i buletinit shtjellon temën e Fondit Kosovar për Garanci Kreditore (FKGK), ku përmes skemës garantuese synon të arrijë sigurimin e likuiditetit financiar. Përmes kësaj mase, Qeveria e Kosovës synon që të arrijë të ndihmojë në Rimëkëmbjen Ekonomike. Buletini i Rimëkëmbjes synon që me anë të intervistave me përfaqësues të institucioneve përgjegjëse për temat […]

Reagim: Mbi akuzat drejtuar Kryesueses së KQZ, znj. Valdete Daka

Me anë të këtij reagimi, INDEP, së bashku me organizata të tjera të shoqërisë civile, i bënë thirrje partive politike që të ndalojnë presionin dhe sulmet ndaj Institucionit të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KQZ), dhe ta lënë të lirë këtë institucion që të bëjnë punën e tyre sipas dispozitave ligjore dhe kushtetuese. KQZ bën zbatimin […]

Publikohet numri i dytë i Buletinit të Rimëkëmbjes me temë rentën minerare

Qëllimi kryesor i Buletinit të Rimëkëmbjes është që në baza mujore të shpalos dhe ofrojë informata të përgjithshme tek publiku i gjerë rreth masave të ndërmarra nga institucionet e Republikës së Kosovës sa i përket rimëkëmbjes ekonomike. Këto masa janë inicuar me qëllim të mundësimit të rimëkëmbjes ekonomike në vend, pas pasojave të shkaktuara nga […]